Україна успішно застосувала власний безпілотник з дальністю дії 1000 км

Україна успішно застосувала власний безпілотник з дальністю дії 1000 км

Україна успішно використала безпілотник вітчизняного виробництва з дальністю 1000 км (620 миль), повідомив у вівторок державний виробник озброєння «Укроборонпром». Про це пише Saltwire.

Селфі з усміхненими головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, командувачем ВПС Миколою Олещуком і головою Укроборонпрому Юрієм Гусєвим опублікувала прес-секретарка «Укроборонпрому» Наталія Сад. За її словами, знімок був зроблений «після успішного використання нашого дрона з дальністю 1000 км».

Вона не надала інших подробиць і не сказала, чи означало використання безпілотника те, що він був випробуваний або фактично використовувався під час війни.

Українські військові, державні та приватні компанії працюють над створенням арсеналу дешевих і простих у виробництві безпілотників, які, як вони сподіваються, можуть змінити правила гри у війні проти Росії. Україна вже використовувала безпілотники як для розвідки, так і для атак.

Восени 2022 року в «Укроборонпромі» заявили, що завершують роботу над новим безпілотником із дальністю польоту 1000 км і вагою в боєголовці 75 кг.

У вівторок президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення вітчизняних виробників дронів від сплати мита та податку на додану вартість.