Безпека зброї в кіно: після загибелі українки губернатор Каліфорнії підписав новий закон

Безпека зброї в кіно: після загибелі українки губернатор Каліфорнії підписав новий закон

У понеділок губернатор Гевін Ньюсом підписав законопроект, створений після трагедії на зйомках фільму «Rust», під час якої була застрелена українка. Закон установить стандарти безпеки для працівників у кіноіндустрії. Про це пише CBS News.

Законопроект Сенату 132 прийнято після смерті української операторки Галини Хатчінс у 2021 році на зйомках фільму «Rust»: вона була вбита з ревізійного пістолета, який був у руках актора Алека Болдуіна.

Закон уточнює стандарти безпеки та вимагає обов’язкових інструкцій щодо використання вогнепальної зброї та боєприпасів на знімальних майданчиках. Повинні бути також мінімальні стандарти навчання для людей, які наглядають за вогнепальною зброєю на знімальному майданчику.

Стандарти безпеки в законопроекті поширюються на фільми, телебачення, стрімінгову та іншу продукцію, повідомили у офісі його автора, сенатора Дейва Кортезе.

«Це законодавство встановлює найкращі національні стандарти безпеки кінофільмів», — сказав Кортезе у заяві, додавши, що законопроект також створює нові кар’єрні шляхи для каліфорнійців і заохочує виробництво залишатися в штаті.

Закон також розпочинає п’ятирічну пілотну програму у 2025 році, згідно з якою кожен фільм, знятий у Каліфорнії, який отримує податковий кредит, повинен найняти незалежного консультанта з безпеки для виробництва.