Організація з Північної Каліфорнії оголосила про Ініціативу відновлення України

Організація з Північної Каліфорнії оголосила про Ініціативу відновлення України

Center for Innovation (CFI), некомерційна організація з Сан-Франциско, що займається проектуванням і будівництвом, оголосила про Ініціативу відновлення України, спрямовану на післявоєнну відбудову. Про це повідомляє LBM Journal.

Спільно з українською громадською організацією «Добробат» CFI проведе два заходи: національну конференцію в Україні та навчальну поїздку до США для українських посадовців та експертів.

Конференція «REUkraine: Restart, Rebuild, Recover – Innovative Foundations for a Strong Future» має на меті запропонувати ефективні рішення реконструкції під час прямої безкоштовної події, яка транслюватиметься англійською мовою 28 липня в Києві.

Щоб вирішити проблему післявоєнної відбудови України, CFI та «Добробат» об’єднують українських урядовців та експертів з проектування та будівництва, а також дослідників, технологів та експертів з процесів для обміну ідеями та досвідом.

Виконавча директорка CFI Марджі О’Дрісколл каже: «Щоб досягти успіху, реконструкція має відбуватися під керівництвом України з використанням екологічно чистих та ефективних методів будівництва. Ці масштабні зусилля, як після Другої світової війни, змінять галузь, підтримавши українців у їхньому найбільшому завданні з відбудови».

«Сьогодні багато українців не мають даху над головою: у червні 2023 року, за оцінками, було зруйновано 163 000 одиниць житла. Якщо поглянути на цю цифру в перспективі, це якщо б кожен будинок у Цинциннаті був зруйнований», – додала вона.

CFI досліджуватиме такі теми, як стале будівництво, штучний інтелект та доповнена реальність, віртуальний дизайн, робототехніка, економна методологія, інтегрована реалізація проектів та промислове будівництво. CFI вже зібрала 100 000 із 300 000 доларів, необхідних для фінансування проекту.