У США назвали принца Вільяма та Зеленського найпопулярнішими ньюзмейкерами

У США назвали принца Вільяма та Зеленського найпопулярнішими ньюзмейкерами

Нове опитування Gallup показує, що Сполученим Штатам, можливо, доведеться вийти за межі своїх кордонів, щоб знайти публічних діячів, які б подобалися більшості американців і щодо яких могли б погодитися як республіканці, так і демократи.

Принц Сполученого Королівства Вільям виглядає як найсильніший кандидат на виконання цієї об’єднавчої ролі США. Його 59% позитивного рейтингу від американців є найвищим серед 15 відомих діячів, які оцінюються в опитуванні. Він майже зрівнявся із президентом України Володимиром Зеленським та його 57%.

Жоден з інших учасників опитування, проведеного 3-27 липня, не отримав схвалення більшості, але перша леді Джилл Байден є найближчою з 49%. Король Великої Британії Чарльз III (46% схвальних) і голова Верховного суду Джон Робертс (43%) є єдиними іншими, до кого ставляться більше прихильно, ніж несхвально.

46-й президент Джо Байден і його можливий опонент на виборах 2024 року, 45-й президент Дональд Трамп, обидва мають 41% прихильності, тоді як більшість ставиться до 46-го президента (57%) і 45-го президента (55%) несхвально.

Найменш популярною людиною є президент Росії Володимир Путін з 5% позитивних і 90% негативних оцінок. Його прихильність знизилася з 13% у 2017 і 2018 роках і є найнижчою для нього в тенденції Gallup, яка датується 2002 роком.

Три чверті демократів у порівнянні з трохи більш ніж половиною республіканців (51%) сприймають Зеленського прихильно. 53% незалежних також ставляться до нього позитивно. Амбівалентність республіканців щодо Зеленського відображає їхні погляди на російсько-українську війну: половина бажає швидкого завершення війни, а інша половина підтримує мету Зеленського боротися за повну перемогу у відвоюванні української території від Росії. Навпаки, переважна більшість демократів і більша частина незалежних підтримують більш амбітну мету.

У підсумку видання зазначає, що підписанти Декларації незалежності були б здивовані, дізнавшись, що майже через 250 років після того, як вони прагнули звільнитися від «тиранії» британської корони, найвищі члени цієї інституції будуть популярнішими в Сполучених Штатах, ніж демократично обрані та призначені лідери власної держави.