У США акула напала на іммігрантку з України: жінка бореться за життя

У США акула напала на іммігрантку з України: жінка бореться за життя

Місцевих жителів Рокавей-Біч охопив страх після жорстокого нападу акули, в результаті якого 65-річна українка бореться за своє життя, розповідає The Sun.

Згідно з повідомленнями, українська іммігрантка Тетяна Колтунюк купалася сама лише за 10 хвилин до закриття пляжів о 18:00, коли акула атакувала її та відірвала великий фрагмент плоті з її коліна та ноги, вага якого дорівнює 9 кілограмів.

Рятувальники вибігли та використали спортивні штани і мотузку як імпровізований джгут на рану, перш ніж відправити її до лікарні у критичному стані. Родина сказала, що стан жінки стабільний і їй пощастило, що вона залишилася жива після жахливого нападу.

Наступного дня після нападу офіційні особи закрили пляж, щоб досліджувати діяльність акул за допомогою човнів і дронів. Але вони не знайшли нічого примітного і знову відкрили воду для купання в середу.

Місцеві жителі висловлювали свої страхи щодо купання у відкритій воді. Деякі казали, що через новини про такі випадки обирають басейни, а не океан.

Вважається, що цей інцидент став першим нападом акули саме біля узбережжя Нью-Йорка з 1958 року. Поліція нагадує: попри випадок, напади акули надзвичайно рідкісні. Ймовірність смертельного нападу акули становить один до 3,7 мільйона, тоді як шанси загинути від удару блискавки — один до 500 000.

Щоб зменшити ймовірність нападу, радять завжди плавати групами та триматися ближче до мілководдя.