Українська діаспора у США веде найактивнішу громадсько-політичну діяльність: дослідження

Українська діаспора у США веде найактивнішу громадсько-політичну діяльність: дослідження

Найбільш активну громадсько-політичну діяльність за кордоном проводить українська діаспора в США, Польщі та Німеччині. Про це повідомила голова правління Громадянської мережі OPORA Ольга Айвазовська в Ukrinform.

Вона оприлюднила результати опитування щодо міграції, споживання ЗМІ, громадської та політичної активності переміщених осіб.

«За нашими загальними спостереженнями, дуже активна діаспора, як старого світу, так і нова хвиля шукачів тимчасового захисту, виявлена в США та Польщі. Німеччина також має високі показники. У Великій Британії на висновки вплинули програми підтримки українців», — каже Айвазовська.

Вона пояснила, що скрізь, де більше українців, спостерігається і вищий рівень їхньої активності, яка вочевидь зросла після 24 лютого 2022 року.

«Кожен громадянин України з українським паспортом є агентом змін України, де б він не перебував. Це треба трансформувати у силу, тобто в нас є люди, які готові постійно працювати в інтересах України», — вважає голова OPORA.

Водночас, за її словами, не можна допускати будь-яких розривів зв’язків між тими, хто виїхав, та тими, хто залишився в Україні, адже глобальна політична нація українців, на думку Айвазовської, є виграшною стратегією для держави.

Вона також зазначила, що вже сьогодні потрібно починати працювати над відновленням, а не чекати, коли закінчиться війна, повернуться захисники та почнуть розв’язувати нагальні питання.