Україна назвала 31 міжнародну компанію спонсорами війни: американські на другому місці

Україна назвала 31 міжнародну компанію спонсорами війни: американські на другому місці

У списку спонсорів війни вже є 31 міжнародна компанія. Про це в інтерв’ю Ukrinform заявив голова Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков.

«Зараз у списку міжнародних спонсорів російської війни 31 компанія. Більшість з них — китайці. На другому місці, схоже, американські компанії, а потім європейські. Ми сподіваємося, що всі міжнародні компанії нарешті перестануть фінансувати вбивчий російський режим», — сказав Новіков.

За його словами, НАЗК спільно з World-Check працює над цим питанням. Програма дозволяє перевіряти контрагентів і використовується банками та фінансовими компаніями по всьому світу. Це означає, що компанії, включені до цього реєстру, є ненадійними партнерами для всіх відповідальних бізнесменів.

«Хочу звернути увагу на позитивні результати впливу включення до цього реєстру. Є випадки, коли компанії відмовлялися співпрацювати з Росією, наприклад, ірландська компанія Peninsula Petroleum Limited, яка заправляє судна паливом у морі. Вони зробили заяву про засудження війни Росії, відмовилися надавати послуги російському злочинному режиму, і ми прибрали їх зі списку», — додав керівник агентства.

Подивитися повний перелік можна на сайті НАЗК за посиланням.

Останньою на цей час доданою компанією стала Bacardi — відомий виробник алкогольних напоїв.