В Україні хочуть ввести штрафи за російську музику у публічних місцях

В Україні хочуть ввести штрафи за російську музику у публічних місцях

Зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт № 9547 передбачає пропозицію ввести штрафи за програвання російської музики у публічних місцях в Україні.

У межах цієї ініціативи розглядається можливість накладення штрафів за відтворення, показ або сповіщення російських музичних композицій у комерційних закладах, ресторанах, закладах швидкого харчування, торговельних точках тощо.

У пояснювальній записці ініціатори законопроєкту аргументують, що такі заходи сприятимуть зменшенню сепаратистських настроїв серед населення, які можуть виникати через культурний вплив російського аудіоконтенту.

«Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України», — підкреслюється в документі.

При прийнятті такого законопроєкту, відтворення, демонстрація, показ чи сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування або сфери послуг музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, елементів з них чи інших творів, розповсюдження яких заборонено, може бути покарано штрафом від 5100 до 8500 гривень (138 – 230 доларів), а при повторному порушенні: від 17 000 до 25 500 гривень (460 – 690 доларів).