Називають кінематографічним шедевром: український фільм отримав престижну премію

Називають кінематографічним шедевром: український фільм отримав престижну премію

Український фільм «Степне» отримав нагороду за найкращу режисуру на кінофестивалі в Локарно. За сюжетом це історія про літнього чоловіка з українського села, розповідає Obozrevatel.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Він привітав колектив творців стрічки.

«Крута подія. Український фільм „Степне“ був відзначений нагородою за найкращу режисуру на кінофестивалі у Локарно. Я хочу привітати режисерку Марину Вроду та команду, яка працювала над фільмом», — написав Єрмак.

За його словами, фільм називають кінематографічним шедевром.

«Він має глибокий зміст і та показує життя літнього чоловіка, що приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір‘ю. Марина Врода в промові згадала кінематографістів, які воюють з росією та членів команди, що загинули у війні за незалежність. Дякую за цю картину! Слава Україні!» — додав Єрмак.

Також відомо, що на 80-му Венеціанському кінофестивалі в рамках конкурсної програми Orizzonti Extra відбудеться світова прем’єра українського фільму «Назавжди-назавжди» (робоча назва «Коли нам було 15»). Це дебютна робота української режисерки Анни Бурячкової, яка раніше знімала кліпи для відомих музикантів з України.

Один із найпрестижніших кінофестивалів у світі стартує 30 серпня і триватиме до 9 вересня.