Голова РНБО України розповів про справжні плани Росії на тимчасово окуповані території

Голова РНБО України розповів про справжні плани Росії на тимчасово окуповані території

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив, що Росія не має реальних планів щодо відновлення тимчасово окупованих територій України, пише Yahoo.

«Реальністю є тільки інформаційна бутафорія. Мета — перетворення тимчасово окупованих територій на „сіру зону“ перманентно триваючого екологічного лиха, всеросійське сміттєзвалище, землю не придатну до обробки та життя», — зазначив він.

«Неможливість перемогти Україну військовим шляхом обертається намаганнями компенсувати військові неспроможності тактикою «випаленої землі», — підкреслив Данілов.

Секретар РНБО каже, що Росія «не планує відновлення роботи підприємств на тимчасово окупованих територіях України з метою їх включення до економічної та енергетичної системи РФ».

Натомість загарбники планують довести до критичного стану ще не повністю зруйновані підприємства. Деякі об’єкти критичної інфраструктури можуть бути використані як «технологічна зброя» для створення максимальних перешкод для наступальних дій Сил Оборони.

«Тільки повна деокупація тимчасово окупованих територій — гарантія економічної та соціальної трансформації», — наголосив Данілов.