«Ми будемо вирішенням проблем»: посол України розповіла про майбутнє відносин з США

«Ми будемо вирішенням проблем»: посол України розповіла про майбутнє відносин з США

Україна вже готується до наступного дня після Перемоги над російськими загарбниками, і вірить, що її майбутнє несе величезні переваги для США та інших друзів, за словами посла України в США Оксани Маркарової. Про це пише Yahoo.

«Ми будемо не тягарем, а радше вирішенням багатьох проблем», — сказала Маркарова в недавньому інтерв’ю HuffPost.

Маркарова зробила заяву про цінність допомоги для України, оскільки вона та її уряд реагують на зростаючу стурбованість американських законодавців і політиків (переважно республіканців) щодо американської допомоги, яка надсилається Києву.

Україна може мати вирішальне значення для розвитку нового миру, стверджує Маркарова. Київ використовуватиме міжнародну допомогу для зміцнення своєї армії та відновлення інфраструктури, щоб мати «довільну силу», на яку могли б покладатися його союзники, сказала посол: «У майбутньому ми також можемо захистити не лише США, але, по суті, Європу та регіон».

За словами Маркарової, отримуючи допомогу та плануючи своє відновлення сьогодні, Україна може пропонувати економічні блага роками.

«Ми можемо стати вирішенням багатьох проблем, які постають у США, з усіма рідкоземельними мінералами, цифровими професіоналами та сільським господарством», — сказала вона.

Україна володіє великою кількістю корисних копалин, які є ключовими для екологічно чистих технологій і до яких уряди всього світу намагаються забезпечити їм доступ. Країна вже розвинула значні технологічні та зернові галузі, які можуть розвиватися за рахунок додаткових інвестицій.

Міжнародна допомога утримує Київ від постійних проблем, які можуть змусити його шукати допомогу, припустила Маркарова.

За її словами, це допомагає Україні підтримувати послуги для своїх громадян, не вдаючись до інфляційної монетарної політики. Вона зазначила, що річний рівень інфляції в її країні впав приблизно з 25% до приблизно 15%. Як колишня міністерка фінансів, Маркарова позитивно оцінює такий рівень, зважаючи на війну.

«Забезпечення нас більшим зараз насправді дозволить [США] не надавати нам багато в майбутньому», — сказала вона.