Український студент став чемпіоном світу з ракетомодельного спорту у США

Український студент став чемпіоном світу з ракетомодельного спорту у США

Збірна України з ракетомодельного спорту вразила світову громадськість своєю майстерністю та досягненнями на нещодавньому чемпіонаті, який проходив у Остіні (штат Техас, США) з 2 по 7 липня. Про це пише Національний авіаційний університет України.

Такі змагання проводяться кожні два роки з 1972 року. Згідно з офіційним повідомленням, українські ракетомоделісти здобули 14 нагород, з яких 6 золотих.

Цьогорічний турнір був особливо складним для команди, адже українські спортсмени зіткнулися з труднощами, пов’язаними з важкими умовами тренувань. Через воєнний стан та обмеження польотів в Україні ракетомоделісти були позбавлені можливості відпрацювати запуски ракет. Крім того, лише за пів року до старту організатори змагань ввели нові вимоги до двигунів, вимагаючи від спортсменів негайно модифікувати свої моделі без можливості реальних тестів перед чемпіонатом.

Попри всі ці труднощі, українська команда продемонструвала вагомий результат. У неофіційному командному заліку юніорська команда НАУ посіла 2 місце.

Серед чемпіонів — студент Національного авіаційного університету групи ЛВ-201 Денис Мозок, в особистому заліку він посів 1 місце у класі S4A, моделі планера з прискорювачем за тривалістю польоту. Денис також посів 2 місце в командному заліку серед юніорів у класі S4A. У складі команди були: Денис Мозок (Шостка), Родіон Струзман (Дніпро), Софія Фісун (Дніпро), Михайло Дубровний (Дніпро).

Ракетомоделювання — технічний вид змагань, у якому спортсмени беруть участь у розробці, запуску та управлінні моделями ракет і планерів. Змагання проводяться в різних класах, де спортсмени змагаються за висоту або тривалість польоту, а також за відповідність зовнішнього вигляду моделі оригінальній ракеті.

Університет привітав Дениса з перемогою, зазначивши, що пишається своїм студентом.