У Держдепартаменті нагадали, якою Сполучені Штати бачать перемогу України

У Держдепартаменті нагадали, якою Сполучені Штати бачать перемогу України

Заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель дав пресконференцію у столиці США, яку розпочав зі слів про Україну.

«Наступного тижня, 24 серпня, українці відзначатимуть 32-річчя проголошення незалежності від Радянського Союзу. Це також буде другий День Незалежності України від початку повномасштабного, незаконного та неспровокованого вторгнення Росії 24 лютого», — зазначив Патель.

Речник відмітив той факт, що цьогорічні святкування матимуть гіркий присмак для народу України, оскільки протягом останніх 18 місяців люди продовжують стикатися з натиском жорстоких нападів російського війська. На додаток до безперервних бомбардувань Кремля, росіяни також беруть участь у систематичному викраденні та примусовій депортації тисяч українських дітей.

І все ж, зіткнувшись із такою жорстокістю, додав Патель, українці відповіли, продовжуючи підтримувати оборону своєї країни та надихаючи світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі.

«Коли ми наближаємося до 18-місячного рубежу російського вторгнення в Україну, згадаймо слова президента Байдена, коли він сказав, що перемога у війні в Україні означає повний вихід Росії з України. І оскільки ми підтримуємо зусилля щодо справедливого та тривалого миру, Україна є і залишатиметься незалежною, суверенною, демократичною та процвітаючою державою», — підкреслив речник.

США разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії та мати якомога сильнішу позицію за столом переговорів, коли прийде час, сказав Патель. І наостанок привітав народ України з прийдешнім Днем Незалежності.