Україна офіційно оголосила про участь у Євробаченні 2024 року

Україна офіційно оголосила про участь у Євробаченні 2024 року

Український національний мовник Суспільне підтвердив, що Україна братиме участь у майбутньому пісенному конкурсі Євробачення у Швеції у 2024 році. Про це пише ESC Today.

Україна приєдналася до списку країн, які наразі підтвердили свою участь у майбутньому пісенному конкурсі. Країна визначатиме свою участь у Євробаченні та виступатиме через нацвідбір. Дмитро Шуров (PianoBoy) стане музичним продюсером українського національного відбору 2024 року. Він буде виконувати свої обов’язки другий рік поспіль.

«Днями розпочнеться приймання заявок на участь у нацвідборі і новий сезон „Євробачення“ в Україні. Звертаюся зараз до всіх: вмикайтесь, ми маємо створити і обрати наступну пісню, якою буде пишатися країна, пісню, яка підкорить серця всієї Європи й запалить нову зірку з України. Цього року на вас чекає сюрприз — ви зможете самі обрати одного з фіналістів. Попереду багато цікавого», — зазначив Шуров.

«Швеція вже неодноразово відзначалася зразковою майстерністю у проведенні цієї міжнародної події, саме Євробачення у Швеції 2016 року переглянули рекордні 204 мільйони глядачів. Присутність України на цій міжнародній події надважлива, особливо в такий складний для нас час війни, це дасть нам змогу донести до всього світу голос та меседж України», — додала Оксана Скибінська, голова делегації України на Євробаченні.

Деталі та інформація про участь України на Євробаченні 2024 будуть опубліковані згодом.