Присвятив перемогу Україні та ЗСУ: Усик вдруге підтвердив звання чемпіона світу

Присвятив перемогу Україні та ЗСУ: Усик вдруге підтвердив звання чемпіона світу

Український боксер Олександр Усик переміг свого британського суперника Даніеля Дюбуа за дев’ять раундів, щоб зберегти титули чемпіона світу за версіями WBA, IBF, WBO у важкій вазі, пише Sports Tiger.

Українець присвятив перемогу своїй країні та українській армії. Однак його перемога в суботу на польській арені Тарчиньський під відкритим небом 26 серпня була затьмарена суперечкою з ударом нижче поясу.

Бій між Усиком і Дюбуа був зупинений у п’ятому раунді через удар нижче пояса. Усику дали час, а раунд зрештою продовжився. Тоді британський боксер заявив, що удар був законним, а після поразки заявив, що його обдурили.

Тим часом Усик, який після другого захисту поясів WBA, IBF і WBO залишився непереможним, присвятив свою перемогу родині, країні та ЗСУ:

«Дякую своїй команді, родині, дітям. Єлизавета, Кирило, Михайло — люблю вас. Також вдячний своїй країні та українській армії. Я присвячую цей поєдинок моїй Україні та ЗСУ. Слава Богу за все! Слава Україні!»

З іншого боку, Дюбуа, чий показник перемог і поразок впав до 19-2, сказав: «Цього вечора я обманом втратив перемогу».

Його промоутер Френк Воррен погодився з ним і закликав до реваншу. Він сказав: «Цей рефері дуже помилився. Якщо це був удар нижче пояса, чому він не зняв з нього бали. Мені подобається Усик, але це було домашнє суддівство, повністю домашнє суддівство. Він виграв той бій».