Лотерея грін-карт: корисна інформація та інструкція українською мовою

Лотерея грін-карт: корисна інформація та інструкція українською мовою

Програма Diversity Immigrant Visa Program (DV Program) робить імміграційні візи доступними для громадян країн із низьким рівнем імміграції. Щороку за нею до США переїжджає й багато українців. Реєстрація на грін-карту 2024 року закінчилася, але досі доступні її результати. А незабаром відкриється прийом заявок на 2025 рік.

Реєстрація на грін-карту 2024 почалася 5 жовтня 2022 року і завершилася 8 листопада 2022 року о 12:00 за східним часом. Якщо ви виконали термін подачі на грін-карту 2024 року або 2023 року, ви можете перевірити свої результати за посиланням https://dvprogram.state.gov/

Якщо ви плануєте подаватися цьогоріч, дізнайтеся, чи відповідаєте ви вимогам.

Чи маєте ви право на участь в Diversity Visa Program?

Ця програма також відома як лотерея грін-карт, DV Lottery і Green Card Lottery. Щороку надається обмежена кількість імміграційних віз людям, які відповідають певним вимогам:

  • бути громадянином країни з низьким рівнем імміграції до Сполучених Штатів;
  • закінчити середню школу або її еквівалент, або мати відповідний досвід роботи.

Щороку Державний департамент США публікує список країн, громадяни яких мають і не мають права брати участь в лотереї. Україну зазвичай допускають до розіграшу.

Дати реєстрації в DV Lottery змінюються кожен рік. Як очікується, заявки на участь у лотереї DV2025 будуть прийматися у жовтні-листопаді 2023 року, а переможці будуть оголошені у травні 2024 року.

Як зареєструватися на Diversity Visa Lottery

Прочитайте інструкції щодо процесу реєстрації. Ви можете відкрити інструкцію українською мовою за посиланням. Зазвичай правила дуже схожі від року в рік. Актуальну інструкцію на 2025 рік ми опублікуємо, коли її оприлюднить Держдепартамент США.

Коли почнеться наступний реєстраційний період, ви зможете подати заявку через онлайн-портал електронної візової програми https://dvprogram.state.gov/. Це єдиний сайт, де можна подати заявку — і це завжди безкоштовно.

Зберігайте номер підтвердження в надійному місці, коли ви реєструєтесь для участі в лотереї; вам знадобиться цей номер, щоб перевірити статус вашого запису онлайн. Бажаємо успіху!