Гоночна академія Формули-1 вперше підписала контракт з українцем: йому 14 років

Гоночна академія Формули-1 вперше підписала контракт з українцем: йому 14 років

Williams Racing оголосили молоду зірку картингу Олександра Бондарева новим членом Академії водіїв Формули 1. 14-річний українець вже продемонстрував свої таланти за кермом численними досягненнями в картингу в юніорській кар’єрі.

Зокрема, він став чемпіоном Європи з картингу CIK-FIA 2023 року, і першим українським водієм в історії картингу, який виграв чемпіонат.

«Я дуже радий приєднатися до Академії гонщиків Williams, — поділився молодий гонщик у свій перший день у Гроуві. — Williams Racing — одна з найвідоміших команд в автоспорті, у неї були одні з найкращих пілотів у спортивних перегонах, і це честь мати шанс бути частиною цієї історії».

«З п’яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Формулу-1. Звісно, попереду довгий шлях, але це величезний крок для мене. Я завжди знав, що участь у програмі для молодих водіїв Формули-1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб відплатити за довіру та віру, яку мені висловили», — зазначив юнак.

Свій шлях у картингу Олександр почав у 2014 році у віці п’яти років. До семи років він став наймолодшим чемпіоном України з картингу та переможцем Rotax Max Challenge Ukraine. З того часу він продовжував підійматися сходами картингу з вражаючим рекордом перемог.

У Академії гонщиків Williams Олександр матиме повну підтримку команди в розвитку свого таланту та навичок під час його прогресу в молодших категоріях автоспорту. Юнак нещодавно приєднався до картингової команди PREMA для змагань WSK Euro Series та братиме участь у цьогорічному Чемпіонаті світу з картингу FIA, який має відбутися у жовтні.