Чи виступають досі каліфорнійці військову допомогу Україні: нове опитування

Чи виступають досі каліфорнійці військову допомогу Україні: нове опитування

Коли Палата представників повернулася у вівторок із літніх канікул, вона зіткнулася зі спробами жорстких консерваторів-республіканців обмежити допомогу Україні, пише SacBee.

Президент Джо Байден хоче отримати додаткові 24 мільярди доларів допомоги. Окрема пропозиція скоротити допомогу Україні на 300 мільйонів доларів набрала 89 голосів республіканців. За жодну пропозицію не проголосував жоден демократ. З 11 республіканців Палати представників Каліфорнії лише представник Даг ЛаМалфа підтримав два заходи.

Дослідник Berkeley-IGS California запитав виборців штату, якому з кандидатів в Сенат США вони віддадуть перевагу, спираючись на його ставлення до заходів щодо війни в Україні.

Незначна більшість вірогідних виборців, 53%, віддали перевагу тому, хто «надає пріоритет допомозі Україні здобути перемогу над Росією, навіть якщо це означатиме більш тривалу війну».

Але 30% сказали, що віддають перевагу тому, хто підтримує припинення війни, навіть якщо Україні доведеться віддати частину території Росії.

Каліфорнійські демократи твердо підтримують збільшення допомоги. Представник Салуд Карбахал був у Києві двічі, один раз безпосередньо перед вторгненням і через рік.

«Я бачив, як допомога, яку ми надали, приносить зміни. Оскільки в Україні наближається чергова зима, не час втрачати нашу рішучість», – сказав Карбахал, член Комітету Палати представників у справах збройних сил.

Після того, як у липні конгресмен Метт Гетц від штату Флорида запропонував припинити допомогу, конгресменка Сідні Камлагер-Доув, член Комітету Палати представників у закордонних справах, виступила проти нього.

«США не воюють в Україні. Ми даємо українцям зброю, необхідну їм для ведення війни та захисту своєї країни від тоталітарних загарбників», – сказала вона колегам.

Три провідні кандидати в Сенат Каліфорнії – Адам Шифф, Кеті Портер і Барбара Лі – також є прихильниками додаткової допомоги. Минулого року Лі сказала, що зробить «все, що в моїх силах», щоб підтримати Україну. Вона є провідним демократом у підкомітеті з питань державних і зовнішніх операцій групи асигнувань.