Українська режисерка отримала нагороду MTV Video Music Awards 2023 у США

Українська режисерка отримала нагороду MTV Video Music Awards 2023 у США

У неділю найбільші зірки музики зібралися в Prudential Center Нью-Джерсі на щорічну церемонію, під час якої найвідоміші музичні відео цього року отримали бажані трофеї, розповідає People.

Тейлор Свіфт лідирувала в цьому році з 11 номінаціями, за нею йде SZA з вісьмома, а Doja Cat, Майлі Сайрус, Нікі Мінаж, Олівія Родріго та BLACKPINK кожні з шістьма.

Найгарячіша конкуренція розгорнулася в категорії «Відео року», в якій змагалися Doja («Attention»), Сайрус («Flowers»), Мінаж («Super Freaky Girl»), Родріго («Vampire»), Сем Сміт і Кім Петрас («Unholy»), SZA («Kill Bill») і Свіфт («Anti-Hero»). Остання перемогла, вона ж стала і найкращою виконавицею року.

Протягом вечора на сцені VMA виступали такі зірки, як Шакіра, Diddy, Doja, Демі Ловато, Анітта, Ліл Вейн, Мінаж, Родріго та інші.

Українка Таню Муїньо (Tanu Muiño), відома своїми відео для таких знаменитих артистів, як Harry Styles, The Weeknd, Cardi B і Lil Nas X, а також відео Attention для американської виконавиці Doja Cat, претендувала на нагороду одразу в трьох номінаціях: «Відео року», «Краща художня режисура» та «Краща режисура», пише Yahoo.

Муїньо перемогла у номінації «Краща режисура». Її відео – за посиланням на YouTube.

Українська режисерка не вперше отримує номінації на MTV Video Music Awards: її кліп Montero (Call Me By Your Name) для Lil Nas X отримав три номінації на цю нагороду у 2021 році, а за кліп As It Was для Гаррі Стайлза вона отримала дві нагороди у 2022 році.