США спростять українським біженцям отримання дозволу на в’їзд у пошуках захисту

США спростять українським біженцям отримання дозволу на в’їзд у пошуках захисту

Митна та прикордонна служба США (CBP) оновить свій додаток CBP One для перевірки українців, які шукають захисту в США. Про це повідомляє FedScoop.

Функціональність програми для попередньої авторизації поїздок (ATA), пов’язана з біометричною інформацією від негромадян, які бажають отримати дозвіл на прямі рейси до США, незабаром включатиме українців.

Цей перегляд є частиною кроку в рамках програми Uniting for Ukraine — зобов’язання адміністрації Байдена тимчасово приймати громадян України та інших осіб, які тікають від російського вторгнення та агресії.

«Цей процес дозволяє громадянам України та членам їхніх сімей, які відповідають вимогам, подавати певну особисту інформацію до USCIS та CBP, щоб полегшити видачу попереднього дозволу на поїздку до Сполучених Штатів для статусу тимчасового захисту», — йдеться у повідомленні.

Біометрична колекція CBP One обмежена живою фотографією обличчя, але вона буде оновлена, щоб включити фізичне місце перебування на момент подання. Цей збір має визначити, чи особа, яка бажає статусу тимчасового захисту за власним бажанням у точці в’їзду, має право на ATA.

Цю функцію в додатку також використовували для осіб, які бажають поїхати до США з таких країн, як Гаїті, Колумбія, Гондурас, Сальвадор, Гватемала та Куба, у рамках процесу статусу тимчасового захисту за возз’єднання сім’ї.

Додаток також збирає іншу фотографію з паспорта особи разом із додатковою інформацією, включаючи реєстраційний номер іноземця та номер паспорта.