США призначили спецпредставника США з питань економічного відновлення України

США призначили спецпредставника США з питань економічного відновлення України

Президент Сполучених Штатів Джо Байден «з гордістю повідомляє» про призначення Пенні Прітцкер новим спеціальним представником США з питань економічного відновлення України. Про це йдеться на офіційному сайті Білого дому.

«Будучи досвідченим державним службовцем, колишньою головою Департаменту торгівлі та лідером індустрії, що трансформується, з глибокими родинними зв’язками з Україною, Спеціальний представник Прітцкер привносить десятиліття досвіду та знань на цю критично важливу посаду», — зазначає Байден у повідомленні.

Як підкреслюється у заяві, працюючи в тісному контакті з українським урядом, союзниками та партнерами США, міжнародними фінансовими установами та приватним сектором, Прітцкер керуватиме зусиллями Сполучених Штатів, щоб допомогти відновити українську економіку. Це включає мобілізацію державних і приватних інвестицій, формування пріоритетів донорів і роботу з відкриття експортних ринків і підприємств, закритих внаслідок жорстоких нападів і руйнувань внаслідок агресії Росії.

Прітцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, в тому числі через координаційну платформу G7, щоб забезпечити взаємодоповнюваність та взаємопідсилення міжнародних зусиль, а також заохочувати міжнародних партнерів продовжувати посилювати підтримку для невідкладних потреб України у відновленні економіки. Спеціальний представник допоможе українському уряду здійснити реформи, необхідні для зміцнення економіки України, і працюватиме з Україною, щоб забезпечити сильнішу відбудову країни.

«Поки ми робимо наступний крок, щоб допомогти Україні будувати міцніше майбутнє, ми залишаємося непохитно відданими допомогти їй захистити свою свободу сьогодні. Хоробрий народ України надихнув світ своєю стійкістю та рішучістю, і, як підтверджує ця заява, Сполучені Штати залишаються відданими підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно», — йдеться у заяві президента США.