США запроваджують санкції проти 150 організацій, які підтримують РФ

США запроваджують санкції проти 150 організацій, які підтримують РФ

Державний департамент і Департамент фінансів США оголосили в четвер, що Сполучені Штати мають намір запровадити санкції проти понад 150 фізичних та юридичних осіб, які підтримують Росію, через війну в Україні. Про це повідомляє ABC.

«Сьогоднішні санкції зосереджені на особах, які отримують вигоду, підтримують і підкріплюють жорстоку війну, яку Росія обрала вести проти України», — йдеться в релізі Департаменту фінансів.

Олігархи та юридичні особи, які потрапили під санкції двох відомств, зосереджені на російській промисловій базі, будівельному секторі, нафтогазовій промисловості та фінансовому секторі.

«Сьогоднішніми санкціями Сполучені Штати продовжують нашу невпинну роботу, спрямовану на те, щоб націлитися на ланцюги військового постачання Росії та позбавити Путіна обладнання, технологій і послуг, необхідних йому для ведення варварської війни проти України, — заявила голова Департаменту фінансів Джанет Єллен. — Ми також чітко дали зрозуміти, що ті фізичні та юридичні особи, які отримують прибуток від вторгнення та їх близькості до Кремля, будуть притягнуті до відповідальності, і сьогоднішні дії демонструють наш глобальний вплив у накладенні серйозних витрат на олігархів Путіна».

Департамент фінансів заявив, що санкції спрямовані на подальше обмеження можливостей Росії вести війну. Державний департамент головним чином зосереджений на запровадженні санкцій проти окремих осіб.

«Крім того, Департамент визначає численні організації, які виробляють і ремонтують російські системи зброї, включно з крилатою ракетою „Калібр“, що використовується російськими військами проти міст і цивільної інфраструктури в Україні, а також особу, пов’язану з Групою Вагнера, залучену до постачання боєприпасів з Демократичної Корейської Народної Республіки до Російської Федерації», — йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена.

За даними Департаменту фінансів, під санкції потрапили деякі друзі найвищих чиновників у Кремлі, такі як Андрій Бокарєв і його дружина, які є близькими друзями з міністром оборони Росії. Бокарєв також пов’язаний з організованою злочинністю і з 2022 року намагався уникнути санкцій.

Запровадження санкцій проти фізичних осіб і компаній ускладнює процес виїзду за межі Росії, і якщо хтось із осіб має власність у Сполучених Штатах, вона стає власністю уряду США.