ЗСУ завдали удару по штабу Чорноморського флоту РФ в Севастополі

ЗСУ завдали удару по штабу Чорноморського флоту РФ в Севастополі

Останнім часом справи йдуть все більш кепсько для Чорноморського флоту РФ, оскільки його кораблі та підводні човни зазнали ударів, деякі — нищівних. Про це розповідає Business Insider.

У п’ятницю Міністерство оборони Росії в Telegram повідомило про пошкодження українською ракетою штабу флоту в Севастополі. На відео, які поширили в Інтернеті російські державні ЗМІ та численні OSINT-платформи, видно сильний дим і полум’я, що йде з будівлі. Міноборони РФ в Telegram повідомило, що збило п’ять ракет із ЗРК, не зважаючи на те, що на відео та фото видно, як просів дах будівлі та йде дим. Також підтверджено, що під час обстрілу загинув один військовий.

Удар є останнім наразі в серії атак по Чорноморському флоту Росії. Збройні сили України підтвердили цю атаку.

«22 вересня близько 12:00 Сили оборони України завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі», — заявили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

Минулого тижня стратегічна військово-морська база та корабельня — також у Севастополі — були обстріляні крилатими ракетами, пошкодивши два військових кораблі та прилеглі об’єкти. Одне судно було десантним, а інше — ударним підводним човном «Ростов-на-Дону», обидва на той момент перебували на ремонті та обслуговуванні.

Також під час ракетного удару постраждало інше судно — десантний корабель «Мінськ». Хоча це не підтверджено, спостерігачі та звіти припускають, що Україна використовувала західні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow/SCALP-EG для ураження цілей у Севастополі. Окрім цих атак, український парк безпілотників атакував російські військові кораблі в Чорному морі.