В Україні стартує національний проєкт з популяризації англійської мови

В Україні стартує національний проєкт з популяризації англійської мови

Проєкт Future Perfect офіційно спрямований на те, щоб зробити англійську мову мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити нові можливості для кожного українця – від професійного до особистісного розвитку – допомогти йому конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату.

«Українці, які добре володіють англійською, вже мають переваги на ринку праці, зокрема вищу зарплату, більше можливостей кар’єрного зростання, здатність швидше розвиватися та здобувати нові навички, якщо це необхідно. Англійська мова стане рушійною силою їхнього просування, запорукою успіху та самореалізації для тисяч людей», – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Трансформація статусу англійської мови як мови міжнародного спілкування в Україні є важливим кроком до членства в ЄС, що підвищить конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти, інновацій та влади. Саме тому Президент України ініціював запуск національної програми Future Perfect, яка створить попит на англійську мову серед українців.

Мовна програма допоможе розширити використання англійської мови в публічних сферах суспільного життя, стимулюватиме вивчення мови для кожної з груп: освітян, державних службовців, підприємців, громадян та органів місцевого самоврядування. Це допоможе створити сприятливий мовний клімат для всіх, хто живе і працює в Україні.

«Президент озвучив мету щодо ВВП України – трильйонну економіку. І наша мета – збільшити доходи країни більш ніж у 5 разів. Для нас мають створюватися інноваційні компанії з високою доданою вартістю, які коштуватимуть мільярди. Їх створюють люди, які швидко навчаються, отримують нові знання та навички. Одним із кроків до досягнення цієї мети є знання англійської мови. 56% українців хочуть покращити знання іноземної мови. Програма стане одним із двигунів змін на цьому шляху», – говорить Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр з питань інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації.

«Наша глобальна мета – зміцнити Україну, українців і все українське, зокрема через вихід на світовий ринок. І англійська мова є одним із необхідних інструментів для цього. Наразі 49% опитаних українців взагалі не володіють англійською мовою. А це говорить про те, що (вони) можуть втратити додаткові можливості, які можна було б використати як для особистого розвитку, так і для розвитку держави», – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.