Ольга Харлан продала свою «Барбі» та забезпечила реабілітацію 14 військових

Ольга Харлан продала свою «Барбі» та забезпечила реабілітацію 14 військових

Фехтувальниця Ольга Харлан продала унікальну ляльку «Барбі», яку випустили спеціально на її честь. Кошти від продажу вона передала на реабілітацію українських захисників. Про це повідомляє Suspilne.

Ольга Харлан стала першою українкою, яка потрапила до серії ляльок «Барбі» Role Models, яку американська компанія Mattel оновлює щороку на честь Міжнародного дня жінок.

Загалом було створено 41 ляльку у цій серії. Декілька з них вшановують видатних особистостей, таких як легкоатлетку Діну Ашер-Сміт, актрису Яру Шахіді, художницю Фріду Кало та льотчицю Амелію Ергарт.

Ольга Харлан увійшла до цієї серії як одна з дев’яти видатних спортсменок світу, які надихнули творців на створення прототипу, і одна з двох фехтувальниць.

В результаті аукціону було зібрано понад 300 тисяч гривень. Усі кошти було спрямовано в клініку «BODRO» у Волинській області, яка займається реабілітацією військовослужбовців після поранень.

За кошти від продажу ляльки на аукціоні 14 бійців пройшли реабілітацію, а трьох прооперували.

На eBay наводять слова Харлан: «Реабілітація — важлива частина подальшого життя наших хлопців. Чим більше ми зможемо виручити з цього аукціону, тим більше видатних людей зможуть одужати».