У Конгресі США схвалили законопроєкт про передачу Україні заморожених активів РФ

У Конгресі США схвалили законопроєкт про передачу Україні заморожених активів РФ

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США більшістю голосів підтримав двопартійний законопроєкт про використання конфіскованих російських активів для допомоги Україні, пише Ukrinform.

Відповідне рішення було прийнято під час розгляду законопроєкту H. R.4175. Документ вніс на розгляд член Палати представників Майкл МакКол. Законопроєкт вимагає від адміністрації президента США Джо Байдена передати Україні конфісковані російські суверенні активи.

Законопроєкт «уповноважує Держсекретаря надавати додаткову допомогу Україні з використанням активів, конфіскованих у Центрального банку Російської Федерації, інших суверенних активів Російської Федерації, а також для інших цілей».

Передбачено, що не пізніше ніж через 180 днів після набрання чинності цим Законом Державний секретар за погодженням з Адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку подає до відповідних комітетів Конгресу оцінку більшості нагальних потреб України у відбудові, безпеці та гуманітарній допомозі.

За словами МакКола, законопроєкт також унеможливлює повернення російських активів до Росії, поки вона не виплатить Україні компенсацію.

«Нам потрібен план перемоги якнайшвидше, такий, який гарантує, що США не будуть нести цей тягар самостійно. Ось чому я представив це двопартійне та двопалатне законодавство, яке вимагає від адміністрації Байдена передати заморожені російські суверенні активи Україні. Настав час, щоб Росія почала розплачуватися за війну, яку вона розпочала», — сказав він під час слухань.