Контактна група з питань оборони виділила понад $80 млрд на допомогу Україні: Остін

Контактна група з питань оборони виділила понад $80 млрд на допомогу Україні: Остін

Після квітня 2022 року країни, що входять до Контактної групи з питань оборони України, наразі виділили Україні понад $80 млрд у формі безпекової допомоги, пише Ukrinform.

Про це заявив голова Департаменту оборони США Ллойд Остін, який виступив на відкритті 17-го засідання Групи у форматі відеоконференції.

«Я пишаюся тим, що ця контактна група, яка увійшла в історію, виділила понад 80 мільярдів доларів на безпекову допомогу Україні, відколи Кремль розпочав своє вторгнення, від якого неможливо було захиститись. І я пишаюся вашою непохитною відданістю», — наголосив Остін під час вступного слова.

Він підкреслив, що така єдність «надсилає Путіну чіткий сигнал про те, що він не зможе протриматись довше, ніж ми, або перемогти в змаганні волі».

Глава Пентагону відзначив хоробрість українців, які відбиваються від російської агресії. Після лютого 2022 року Україна повернула собі 50% території, спочатку захопленої російськими військами на початку повномасштабного вторгнення.

«Боротьба України за свободу має значення для всіх нас», — наголосив Остін. Він також зазначив, що члени Контактної групи поділяють бачення світу, який є «вільним, відкритим, квітучим і безпечним».

17-те засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої також як «Рамштайн», відбулося в середу у форматі відеоконференції за участю близько 50 країн.