Інтерв’ю Зеленського Fox News: про вибори в США, Ізраїль, Трампа та американців

Інтерв’ю Зеленського Fox News: про вибори в США, Ізраїль, Трампа та американців

Кореспондент Fох News Бенджамін Холл взяв інтерв’ю у президента України Володимира Зеленського під час свого першого візиту в Україну після того, як ледь не загинув під час висвітлення війни в березні 2022 року.

Вони обговорили, чи зайшла російсько-українська війна в глухий кут і чи війна Ізраїлю та ХАМАС, яка триває вже сьомий тиждень, затьмарила зусилля щодо України. Зеленський визнав, що конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС є викликом для світу, але попередив, що ігнорування Росії йде на власний ризик Заходу.

«Ми дали багато меседжів Ірану не давати [Росії] безпілотники, не давати їм ліцензії на виробництво і на будівництво нового заводу з виробництва безпілотників», — сказав Зеленський.

Постійна підтримка військових зусиль України зрештою залежить від пакета допомоги, прийнятого Конгресом. Президент Байден закликав Конгрес підтримати законопроєкт про додаткові витрати на суму 106 мільярдів доларів, щоб виділити приблизно 61,4 мільярда доларів для України.

«Я сподіваюся, що Конгрес нам допоможе, і я сподіваюся, що допомога Сполучених Штатів буде навколо українського народу, — сказав Зеленський Холлу. — І я сподіваюся, що Сполучені Штати будуть з нами проти російського тероризму».

Звертаючись до зростаючої кількості американців, які вважають, що кошти краще було б витратити на народ США, Зеленський зазначив, що значна частина грошей повертається в Сполучені Штати через виробництво та робочі місця.

«Коли ви виробляєте для України і з Україною, ви виробляєте це також з американцями. Отже, великі частини виробництва будуть у ваших штатах», — сказав він.

Зеленський применшив повідомлення про тупикову ситуацію між Україною та Росією, вказавши на поступовий прогрес у Чорному морі.

«Кожного дня я думаю, що ми маємо успіх, — сказав Зеленський. — У Криму ми досягли успіху в Чорному морі. Ми справді знищили частину російського флоту. Вони не мають такого тотального впливу на Чорноморський регіон».

Зеленський віддав данину пам’яті Олександрі Кушиновій, консультантці Fox News, яка загинула разом із П’єром Закжевським і перебувала на полі бою з Холлом в Україні минулого року.

«Я хотів висловити співчуття всім батькам та рідним тих дуже відважних чоловіків і жінок, які загинули, тому що вони дуже хотіли допомогти Україні, — сказав Зеленський. — Ми ніколи цього не забудемо».