Посол США в ООН порівняла Путіна зі Сталіним, згадавши Голодомор

Посол США в ООН порівняла Путіна зі Сталіним, згадавши Голодомор

Посол Лінда Томас-Грінфілд, представниця США в ООН, нещодавно порівняла президента Росії Володимира Путіна та Генсека Радянського Союзу Йосипа Сталіна, пише BNN.

Порівняння було зосереджено на їхньому впливі на Україну, пов’язуючи руйнівний Голодомор, спричинений діями російської влади, який призвів до смерті мільйонів українців на початку 1930-х років, і дії Путіна в сучасній війні.

Томас-Грінфілд зазначила, що цього місяця відзначається 90-та річниця Голодомору, і зазначила, що підхід Путіна повторює сталінські методи, які його спричинили.

Вона сказала: «Як і Сталін, Путін використовував їжу як зброю війни, спричинивши голод і смерть в Україні». Посол навела докази того, що Росія розкрадає українське зерно, саботує сільськогосподарські землі та бомбардує українську сільськогосподарську інфраструктуру та портові міста.

Томас-Грінфілд також підкреслила, що дії Росії впливають не лише на народ України, а й на вразливі верстви населення в усьому світі, які залежать від експорту продовольства з України. Вона зазначила, що Росія погіршила глобальну продовольчу безпеку. До повномасштабного вторгнення минулого року Україна була одним із провідних виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. Проте з початку вторгнення виробництво пшениці в країні скоротилося на 35%.

Попри ці невпинні атаки, сказала пані Посол, український народ вижив і продовжує залишатися маяком надії для найуразливіших у світі.