The New York Times визнала українську дитячу книжку однією з найкращих у 2023 році

The New York Times визнала українську дитячу книжку однією з найкращих у 2023 році

Дитяче оповідання українських авторів Тараса та Мар’яни Прохаськів увійшло до списку найкращої дитячої літератури 2023 року за версією The New York Times, повідомляє The New Voice of Ukraine.

NYT похвалило англійське видання повісті Прохаськів, оживлене під назвою Who Will Make the Snow видавництвом Elsewhere Editions. У перекладі Бориса Дралюка та Дженніфер Крофт ця чудернацька і дещо філософська казка народилася в Україні, пропонуючи читачам чарівну оповідь, збагачену тонкими ілюстраціями в стилі дудл.

Історія зосереджена навколо новонароджених близнюків-кротів, які живуть у фантастичному лісі, а назва «Хто зробить сніг» походить від унікальної віри цих кротів. Вони переконані, що після своєї смерті піднімуться до хмар і створять сніг для тих, хто залишився внизу, додаючи нотку чарівності розповіді.

Вибірка NYT описала український внесок так: «Ця чарівна, химерна та дещо філософська книга, проілюстрована тонкими ілюстраціями в стилі дудл, опублікована в Україні, розповідає історію новонароджених близнюків-кротів, які живуть у дивовижній лісистій місцевості».

Кураторський список найкращих дитячих книжок 2023 року в США включає 18 історій, і твір Прохаськів по праву заслужив своє місце серед цих видатних добірок. Українська версія «Хто зробить сніг» вперше вийшла у «Видавництві Старого Лева» у 2013 році.