США направили до України генерала для розробки стратегії війни на наступний рік

США направили до України генерала для розробки стратегії війни на наступний рік

Тризірковий генерал армії США, який базується в Німеччині, зараз проводить багато часу в Києві, де він бере на себе практичну роль у покращенні якості порад, які США надають українським військовим, повідомляє Stripes.

Генерал-лейтенант Антоніо Агуто-молодший, який очолює військову ініціативу допомоги безпеці Україні з європейського штабу армії США у Вісбадені, направляється до української столиці на ротаційній основі, повідомляє газета в понеділок.

Однак NYT повідомляє, що Україна та США сперечаються щодо стратегії на наступний рік. З посиланням на анонімних співрозмовників у Києві та Вашингтоні, видання пише, що, за словами представників обох країн, американці наполягають на тому, щоб Київ оборонявся та утримував території, нарощуючи запаси і сили, а Україна хоче більше атакувати.

Так, американці хочуть, щоб Україна стала в оборону на наступний рік, а українці кажуть, що з рівноваги Росію можна вивести “творчими” ударами по військових заводах та логістиці.

Як уточнює Liga.net, за словами українських та американських офіцерів, командування опрацьовуватимуть деталі нової стратегії під час військових ігор у Німеччині.