«Людина з чіткою позицією»: як американець Джаред Лето підтримує Україну з 2014 року

«Людина з чіткою позицією»: як американець Джаред Лето підтримує Україну з 2014 року

У вівторок, 26 грудня, свій день народження святкує всесвітньо відомий американський актор і музикант Джаред Лето. Важко повірити, але голлівудській зірці виповнилося 52 роки, зазначає Obozrevatel.

Лауреат «Оскара», виконавець головної ролі в культових фільмах, майстер перевтілень, він позиціонує себе більше як музиканта, ніж як актора. Проте для українців Джаред Лето — це насамперед вірний друг і людина з чіткою позицією. Він був одним із перших світових зірок, хто підтримав Україну після повномасштабного вторгнення, але він підтримував країну ще й до 24 лютого 2022 року.

Зіграв українця у фільмі The Gun Baron

Це драма про родину українських емігрантів, які осіли в США. Братів Орлових з Одеси зіграли Джаред Лето та Ніколас Кейдж. Герої швидко освоїлися на вулицях Брайтон-Біч і почали там нелегальний збройовий бізнес. В якийсь момент герой Джареда Лето Віталій настільки сумує за Україною, що складає її карту з… кокаїну.

Приїхав в Україну ще у 2014 році

Після Революції Гідності та початку російсько-української війни в Криму та на Донбасі багато світових музикантів почали скасовувати свої гастролі в Україні через потенційно небезпечну ситуацію. Але гурт Thirty Seconds to Mars, фронтменом якого є Джаред Лето, не скасував. У березні 2014 року рокери приїхали до Києва і висловили підтримку Україні, піднявши на сцені величезний синьо-жовтий прапор. Через кілька днів Лето отримав «Оскар» і заявив на церемонії, що «підтримує українців, які мріють жити в демократії».

Заспівав пісню про Одесу і пообіцяв повернутися до Києва

Очевидно, Джаред Лето готувався до ролі одесита, тому після 24 лютого в одній зі своїх прямих трансляцій в Instagram заспівав відому пісню «Ах, Одеса, перлина біля моря». Цей ефір актор присвятив Україні та українцям, щоб ще раз висловити підтримку народу, який бореться з великим агресором. До зірки приєдналися українці, серед яких був одесит. Лето заспівав для нього пісню. А коли до ефіру приєднався киянин, артист висловив сподівання, що незабаром зможе повернутися до столиці України.