Деяким українським чоловікам за кордоном можуть відмовити у консульських послугах

Деяким українським чоловікам за кордоном можуть відмовити у консульських послугах

Чоловіків за кордоном планують зобов’язати стати на облік до ТЦК (Територіальних центрів комплектування). За відмову можуть бути введені певні санкції, повідомляє Інформатор Україна.

Як пише видання, це означає, що чоловіки будуть повинні отримати «картку військового обліку», а усім, хто не пройде ідентифікацію, незалежно від того, чи є особа нардепом, чиновником або броньованою особою, не надаватимуть консульські послуги та відключать банківські картки.

«Якщо людина закордоном, вона має пройти теж цю ідентифікацію. Якщо вона не пройде — це означає, що будуть наслідки. Наприклад, їй не будуть надаватися консульські послуги. Тобто, якщо прострочений паспорт, то ніхто новий не надасть. Вона не зможе робити консульські послуги у вигляді довіреності і так далі, бо багато роблять довіреності сюди в Україну, щоб там або продати майно, або комусь щось подарувати і так далі», — повідомив член комітету з питань нацбезпеки Вадим Івченко.

Івченко також сказав, що банки можуть запросити нову ідентифікацію з посвідкою військового обліку. Без посвідки можуть відключити й банківські картки.

«Тобто фізично та людина, яка знаходиться за кордоном, має пройти цю ідентифікацію. Якщо ти пройдеш і будеш в переліку тих, які підлягають мобілізації і так далі, ти, звичайно, отримуєш повістку. Це нормальний процес. А далі вже твій вибір. Або ти повертаєшся назад, або ти лишаєшся там, і це вже буде порушення закону України», — підсумував Івченко.