Як українцю потрапити до США по U4U, якщо закінчився його дозвіл на в’їзд?

Як українцю потрапити до США по U4U, якщо закінчився його дозвіл на в’їзд?

Чи може українець, якому було дозволено в’їзд до Сполучених Штатів, але термін дії його дозволу скоро закінчиться – або вже закінчився – все ж таки потрапити до країни за програмою Uniting for Ukraine? Відповідає Служба громадянства та імміграції США.

Як повідомляє USCIS на своєму офіційному сайті, Митна та прикордонна служба США (CBP) схвалює дозвіл на в’їзд для бенефіціарів програми Uniting for Ukraine. Дозвіл на в’їзд дійсний протягом 90 днів. Однак, якщо бенефіціар не має можливості подорожувати протягом 90-денного періоду, він повинен отримати продовження терміну дозволу на в’їзд.

Якщо з незалежних від нього причин бенефіціар не може подорожувати протягом 90-денного терміну, спонсор може подати одноразове клопотання про подовження дозволу на в’їзд, яке може дати бенефіціару ще 90 днів для подорожі до Сполучених Штатів.

Важливо зазначити, що подати клопотання про продовження терміну вже затвердженого раніше дозволу на в’їзд можуть лише ті спонсори, які подали форму I-134A на користь українця. Бенефіціари не можуть подавати заявку.

Спонсори повинні подати клопотання не раніше ніж за 30 днів до закінчення початково затвердженого терміну дозволу на в’їзд та не пізніше ніж через 30 днів після його завершення. Спонсори мають подати це клопотання на користь кожного бенефіціара окремо, надіславши повідомлення до Служби громадянства та імміграції США (USCIS) через свій обліковий запис.

USCIS розгляне клопотання спонсора про продовження терміну дії дозволу на в’їзд і надішле його разом з інформацією про названого бенефіціара до CBP для проведення додаткової перевірки. Якщо CBP задовольнить клопотання, бенефіціар отримає сповіщення електронною поштою, коли повідомлення про продовження дії дозволу на в’їзд з’явиться в його обліковому записі.

Через питання конфіденціальності та безпеки побачити це повідомлення зможе тільки бенефіціар. Тому українець має сам поінформувати свого спонсора, що дозвіл йому продовжили.

Якщо початковий затверджений дозвіл на в’їзд бенефіціара закінчився більш ніж за 30 днів до подання клопотання про продовження або якщо отримувач програми не може в’їхати до Сполучених Штатів протягом одноразового 90-денного продовження, тоді спонсор повинен подати нову форму I-134A на нього та отримати новий дозвіл на в’їзд.