Білий дім не називає кінцеву мету підтримки України — спікер Палати представників США

Білий дім не називає кінцеву мету підтримки України — спікер Палати представників США

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон закликав адміністрацію Байдена назвати кінцеву мету підтримки України та стратегію Білого дому. Про це Джонсон заявив в інтерв’ю CBS 7 січня.

«Ми повинні наполягати на безпеці нашої власної країни, а також на отриманні необхідної інформації та необхідних відповідей щодо того, що є кінцевою метою в Україні, і як ми відповідатимемо за витрачання цих ресурсів. Білий дім не надав нам необхідної інформації», — сказав Джонсон.

«Це дуже серйозна справа: щоб надіслати гроші в Україну, щоб допомогти їм у їхньому конфлікті, ми фактично повинні позичати кошти десь ще. І тому ми говоримо: давайте робити це раціонально. Звичайно, ми виступаємо за свободу. Це те, про що — Сполучені Штати. Але нам потрібна відповідальність перед людьми, які це фінансують», — додав спікер Палати представників, заявивши, що США мають 34 трильйони доларів федерального боргу.

Майк Джонсон також наголошував на тому, що нібито просив у Білого дому таку інформацію регулярно, але в адміністрації президента не дали відповіді на запитання.

«Я благав їх письмово, публічно, приватно будь-якими способами надати нам ці відповіді, але вони цього не зробили. Тому без цих відповідей нам дуже важко отримати необхідне фінансування, щоб зробити те, що потрібно зробити, щоб зупинити Володимир Путіна», — зазначив Джонсон.

Відповідаючи на запитання журналістки про те, чи вдасться домовитися між Конгресом і Білим домом до лютого, Майк Джонсон сказав, що перш ніж надсилати гроші в третю країну, необхідно гарантувати безпеку в США.

За словами Джонсона, якщо питання безпеки кордону та стратегія щодо України будуть вирішені, фінансування буде виділено.