Девід Духовни озвучить кінострічку про український ресторан у США

Девід Духовни озвучить кінострічку про український ресторан у США

Актор Девід Духовни долучився до створення документального фільму «Veselka: веселка на розі в центрі світу» про український ресторан у Нью-Йорку, який задіяв всіх зусиль, щоб допомогти Україні після початку жорстокого повномасштабного вторгнення Росії, пише Deadline.

Дід Девіда Духовни, Мойше, який пішов у засвіти у 1960 році, був емігрантом з Бердичева (сучасна Житомирська область України). Духовни виріс у пішій доступності від ресторану, розташованого в «Маленькій Україні» на Мангеттені.

У фільмі режисера Майкла Фіоре досліджується походження закладу, стосунки власників батька та сина Тома та Джейсона Берчардів, а також прагнення ресторану підтримати Україну в момент екзистенційної кризи.

Крім того, саксофоніст, лауреат Греммі, Девід Сенборн взяв участь у фільмі як соліст на партитурі Райана Шора. У прокат документальний фільм вийде 23 лютого, напередодні другої річниці повномасштабного нападу Росії на Україну.

«Протягом 70 років український ресторан „Veselka“ в Нью-Йорку найбільше відомий своїм борщем і варениками, але він став маяком надії для України», — йдеться в описі документального фільму.

Духовни, володар «Золотого глобуса» та номінант на премію «Еммі», зірка «Секретних матеріалів», «Californication» та нещодавно випущеного фільму «What Happens Later» (режисерка Мег Райан, Девід став співавтором), сказав: «Я вдячний за дуже значущу можливість позичити свій голос задля місця та частини міста, які є великою частиною мого дитинства, історії та спадщини».

Фіоре — нью-йоркський сценарист, продюсер і режисер, який «швидко стає Френком Капрою документального оповідання зі стрічкою «Veselka», — зазначається в біографії.