Залужний назвав три головні цілі України на 2024 рік в умовах війни – CNN

Залужний назвав три головні цілі України на 2024 рік в умовах війни – CNN

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний окреслив три головні цілі, на яких Україна має зосередити свої зусилля у відбитті російської агресії цього року. Про це йдеться в його статті для CNN, повідомляє Ukrinform.

«У 2024 році ми повинні зосередити основні зусилля на трьох напрямках. Створення системи забезпечення наших Збройних сил високотехнологічними засобами. Впровадження нової філософії підготовки та ведення бойових дій, яка враховує обмеження в засобах і способах їх застосування. І якнайшвидше опанування нових бойових можливостей», — написав Залужний.

За його словами, досвід бойових дій, проведених Збройними силами України у 2022-2023 роках, є дійсно унікальним, але він також зобов’язує командування постійно переглядати наявні спроможності та шукати шляхи отримання переваги над противником. Така перевага можлива, якщо Україна використовуватиме відносно дешеві, новітні та надзвичайно ефективні технології, які стрімко розвиваються.

Саме намагання скористатися перевагами технологічного прогресу дозволить Україні перемагати в науково-технічних, технологічних і тактичних битвах і призведе не лише до безумовної Перемоги, а й до економії та збереження ресурсів як України, так і наших партнерів.

Вирішальними умовами для результату є досягнення абсолютної переваги в повітрі; підвищення мобільності військ та повне обмеження мобільності противника; забезпечення безпечного доступу до визначених позицій, взяття під контроль критично важливих ділянок місцевості; та позбавлення противника можливостей для відновлення втрачених позицій і нарощування власних зусиль.

Операції для досягнення ефекту будуть оборонними й наступальними. Вони можуть включати операцію зі зниження економічного потенціалу противника; операцію повної ізоляції та виснаження; роботизовану пошуково-ударну операцію; роботизовану операцію з контролю над кризовою зоною; операцію психологічного удару; оборонну технологічну безконтактну операцію.

«Нашим завданням має бути використання моменту — максимальне накопичення новітніх бойових спроможностей, які дозволять нам менше ресурсів спрямовувати на завдання максимальної шкоди ворогу, припинення агресії та захист України від неї в майбутньому», — підсумував Залужний.