Українці у США звернулися до спікера Джонсона щодо допомоги Україні

Українці у США звернулися до спікера Джонсона щодо допомоги Україні

З ініціативи Українського Конгресового Комітету Америки (УККА) та його бюро зі зв’язків з громадськістю у Вашингтоні — Української Національної Інформаційної Служби (УНІС), півдюжини колишніх сенаторів і представників Республіканської партії написали листа до спікера Майка Джонсона, закликаючи його підтримати додатковий запит допомоги Україні на суму 61,4 млрд доларів, йдеться у Medium.

УККА оприлюднив підписаний лист, адресований Майку Джонсону, спікеру Палати представників США, закликаючи його надати стійку безпекову допомогу, спрямовану на допомогу обороні України від російського агресора. Лист підписали колишні сенатори Портман (Огайо) і Гарденер (Колорадо), а також колишні представники Шимкус (Іллінойс), Блант (Міссурі), Герлах (Пенсильванія) і Догерті (Пенсильванія).

У листі, написаному напередодні 2-ї річниці повномасштабної неспровокованої війни Росії проти України, висвітлюються ключові факти про підтримку Америки Україною та вплив, який вона матиме.

У листі під керівництвом республіканців наголошується, що підтримка України узгоджується з інтересами національної безпеки та геополітичною позицією США. Крім того, підкреслюється, що допомога, надана Україні, є невеликою інвестицією в порівнянні з її ефектом.

«Повна підтримка України зараз — це інвестиція для порятунку життів і скарбів американців у майбутньому, — заявляють колишні республіканські обранці. — До того ж, з тієї допомоги, яку ми надаємо Україні, 60% залишається в США… Це [допомога Україні] не тільки допоможе відродити нашу промислову базу та допоможе нам краще підготуватися у військовій сфері всередині країни. Це послабить ворожий китайсько-російський альянс».

Лист також підкреслює прозорість та підзвітність щодо допомоги Україні, адже наразі у США «немає жодних прогалин в охопленні нагляду».

Українські американці визнають двопартійну підтримку фінансування України та колективно закликають Сенат і Палату представників негайно взятися за додаткове фінансування. Майкл Савків-молодший, директор УНІС, закликає українську громаду «прислухатися до ініціативи колишніх обраних офіційних осіб і зв’язатися зі своїми сенаторами та представниками, щоб виступати за вкрай необхідну безпекову допомогу для України».