Відомі будівлі світу засвітились жовто-блакитними кольорами, щоб підтримати Україну

Відомі будівлі світу засвітились жовто-блакитними кольорами, щоб підтримати Україну

На знак підтримки України у другі роковини російського повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого 2024 року, визначні пам’ятки та будівлі світу підсвітили кольорами українського прапора.

Про це повідомила платформа UNITED24 в Twitter (X), прикріпивши фотографії пам’яток, підсвічених синьо-жовтими кольорами.

«Емпайр-стейт-білдінг в Нью-Йорку та Меморіальний міст Фредеріка Дугласа в Вашингтоні, округ Колумбія, Ейфелева вежа в Парижі, Вежа миру в Оттаві, будівлі Європейської комісії, Європейської ради та Європейського парламенту в Брюсселі, Міністерства закордонних справ в Італії, Франції та Фінляндії усі були підсвічені кольорами українського прапора. Це друга річниця повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Дякуємо за підтримку!» — йдеться в дописі UNITED24.

Окрім вищезазначених пам’яток, кольорами українського прапора також засвітились Парламенти Австрії та Болгарії, а в Сакраменто під час мітингу в підтримку України підсвітили Капітолій штату Каліфорнія у Сакраменто.

Мітинги на підтримку України також відбулися в американській столиці Вашингтоні, в Нью-Йорку, Лондоні, Торонто, Мілані, Стокгольмі, Берліні, Лейпцигу, Мюнхені, Празі, Барселоні, Мадриді, Лісабоні, Дубліні, Парижі, Брюсселі, Варшаві, Вроцлаві, Токіо, Тбілісі, Люксембурзі, Копенгагені, Вільнюсі, Відні, Осло, Таллінні, Берні, Будапешті, Глазго, Амстердамі, Кишиневі та Белграді.