Олена Зеленська зустрілася з королевою-консортом Каміллою

Олена Зеленська зустрілася з королевою-консортом Каміллою

У рамках візиту до Великої Британії для участі в Global Soft Power Summit перша леді Олена Зеленська зустрілася з Її Величністю Королевою-консортом Каміллою. Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

Дружина Президента подякувала королеві Каміллі та Його величності королю Чарльзу III за послідовну підтримку України та надання прихистку 200 тисячам українських вимушених переселенців у Великій Британії.

«Рішуче послання Його Величності про підтримку України у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в нашу країну було особливо цінним для мене, Президента та всього українського народу», — сказала під час зустрічі Олена Зеленська.

Перша леді України також зустрілася з дружиною британського прем’єр-міністра Акшатою Мурті. Олена Зеленська передала вдячність за нещодавній візит Ріші Сунака: «Візит вашого чоловіка до Києва минулого місяця ще більше зміцнив відносини між Україною та Великою Британією. Ми сподіваємося, що зв’язки між нашими країнами та людьми й надалі розвиватимуться на рівні висхідної траєкторії».

Українська музика пролунала на Даунінг-стріт, у резиденції британського прем’єр-міністра, де зустрілися перша леді України та дружина прем’єр-міністра Великої Британії. Гімн України та «Молитву за Україну» виконали українські переселенці та учасники хору Королівської опери.

«Я вірю, що ці виконавці скоро зможуть виступати в Україні. Безпечно, переможно, вдома», — сказала дружина Президента.

Акшата Мурті та Олена Зеленська відвідали Центр вивчення вибухової травми Імперського коледжу Лондона. Центр був створений у 2011 році для вивчення проблем, пов’язаних із вибуховими травмами. Студенти Кембриджу розповіли про свої дослідження ходи та протезування для середовища з низькими ресурсами.

«Кожен день російського вторгнення приносить нові вибухові травми, а понад 20 тисяч українців потребують протезів. Тому Україна розвиває, в тому числі, медичне партнерство зі світом, щоб залучити весь можливий досвід для порятунку людей. Це включить британський внесок», — сказала Олена Зеленська.