«Одна з найтупіших речей, які я чув»: Карлсон прокоментував інтерв’ю з Путіним

«Одна з найтупіших речей, які я чув»: Карлсон прокоментував інтерв’ю з Путіним

Американський медійник Такер Карлсон розкритикував виправдання російського президента Володимира Путіна для вторгнення в Україну, стверджуючи, що слова Путіна про «денацифікацію» країни були «однією з найтупіших речей, які я коли-небудь чув». Про це розповідає Newsweek.

Розмовляючи з ведучим Лексом Фрідманом в епізоді подкасту, випущеному у вівторок, Карлсон обговорив своє суперечливе інтерв’ю з Путіним, опубліковане раніше в лютому. Колишня зірка Fox News зіткнулася з купою негативної реакції за зустріч із лідером Кремля – це був перший випадок з початку великої війни в Україні, коли Путін погодився дати інтерв’ю представникам західних ЗМІ.

Інтерв’ю Путіна та Карлсона торкалося довгого списку тем, від довготривалого “уроку історії” у тлумаченні Путіна до думок російського президента про наступні президентські вибори в США. Карлсон також описав своє перше враження від Путіна як від людини, яка «здавалася нервовою». Медійник сказав Фрідману, що російський президент «взявся [за інтерв’ю] як занадто підготовлений студент».

Фрідман, зокрема, поцікавився у Карлсона його думкою про виправдання Путіним продовження війни в Україні, яке частково полягає в досягненні «денацифікації» країни. Президент України Володимир Зеленський, який є євреєм, неодноразово відкидав заяви Кремля про те, що київська влада є відверто «пронацистською».

«Я думав, що це одна з найтупіших речей, які я коли-небудь чув, — сказав Карлсон Фрідману. — Я не зрозумів, що це означає. Я ненавиджу всю цю розмову, тому що вона несправжня. Це спосіб асоціювати когось зі злим режимом, якого більше не існує».

Нацизм, згідно зі словником Merriam-Webster, описує сукупність доктрин руху Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини під керівництвом Адольфа Гітлера. За словами Карлсона, нацизму більше не існує тому, що він «невіддільний від німецької нації».

«Я дуже антинацистський, — сказав він Фрідману. – Я просто кажу, що у 2024 році нема нацистського руху. Це спосіб називати людей злими».