Фільм «Дюна: Частина друга» знімали за допомогою українських об’єктивів

Фільм «Дюна: Частина друга» знімали за допомогою українських об’єктивів

Американський науково-фантастичний фільм «Дюна: Частина друга» режисера Дені Вільнева знімали за допомогою українських об’єктивів. Про це написав співробітник компанії IronGlass Костянтин Гаркавий.

«Друзі, днями почалась світова прем’єра DUNE: Part two. Дивовижна стрічка з шаленим кошторисом та дивовижними краєвидами. Але для мене ця стрічка трохи особлива з іншої причини.

Майже два роки очікування і нарешті можна сказати, що у знімальному процесі активно брали участь об’єктиви виробництва IronGlass. Це далеко не перше велике кіно за участю наших лінз, але воно стало справжнім випробувальним полігоном для наших MKll залізяк. Розробку цього корпусу та механіки було розпочато у 2021, на початку 2022 були виготовлені чергові прототипи, а потім була війна…

Незважаючи на тяжкі часи команда продовжувала працювати, хтось на місцях, хтось дистанційно з окопів.

Я дуже радий, що ми встигли вчасно зробити предсерійні залізяки для Грейга Фрейзера, та він на повну використав їх на знімальному майданчику Duna. Тішить мене, що серед тисяч інших варіантів були обрані саме MKll від IronGlass, що вони чудово відпрацювали без нарікань на механіку та оптичну складову, що навіть у складні часи у воюючій країні можемо робити якісний продукт світового рівня та опинитися причетним до яскравих кіноподій.

Тож ми продовжуємо наполегливо працювати, щоб ви могли насолоджуватися яскравим кіно», — написав Гаркавий.

«Дюна: Частина друга» (англ. Dune: Part Two) — американський науково-фантастичний фільм режисера Дені Вільнева, сиквел кінокартини «Дюна» (2021), частина франшизи, основою якої стали романи Френка Герберта.

Прем’єра фільму була запланована на кінець 2023 року, але через трудові спори її перенесли. Світова прем’єра фільму відбулася 6 лютого 2024 року в Auditorio Nacional у Мексиці. В Україні стрічку вперше показали 28 лютого 2024 року.

Як зазначає український Forbes, кінокритики вже назвали цей фільм «шедевром» і «головною науково-фантастичною епопеєю покоління».

Головні ролі у стрічці виконали актори Тімоті Шаламе, Зендея, Ребекка Фергюсон, Хав’єр Бардем, Джош Бролін, Дейв Батіста та Стеллан Скарсгард.