Українські родини подякували сім’ям з Каліфорнії, які допомогли відбудувати їхні домівки

Українські родини подякували сім’ям з Каліфорнії, які допомогли відбудувати їхні домівки

Нещодавно сім’ї з Каліфорнії зібралися, щоб віртуально зустрітися з українцями, які прогулюються своїми новими домівками — ці оселі відбудовано завдяки пожертвам некомерційній організації To Ukraine With Love, розповідає ABC7

Новий комплект ключів став шансом почати все знову для однієї української сім’ї після того, як їхній дім був зруйнований під час повномасштабного російського вторгнення.

Цього місяця по всьому селу все ще було видно уламки. Одна жінка сказала, що вона жива завдяки матрацу, який впав на неї, укривши від уламків під час ракетного удару. Завдяки щедрості таких людей з Каліфорнії, як Мика Водж, вони з чоловіком отримали новий дім.

«Попри те, що вони пережили такий важкий досвід і час, коли були без дому, вони були такими вдячними й такими щасливими», — сказала Водж.

За словами засновниці некомерційної організації Світлани Міллер, це лише одна із сотень сімей, які отримали допомогу від To Ukraine With Love. Міллер зазначила, що організація зосереджена на житлі та харчах для людей в Україні. 

Бен і Андреа Холлі згадали, як допомагали першій родині. Новий будинок означав возз’єднання двох батьків зі своєю шестирічною донькою.

«Я не можу описати, яке це особливе відчуття — возз’єднати сім’ю та повернути доньку до батьків», — додала Андреа Холлі.

З перекладачем на місці донори організовували такі зустрічі, як ця, у Ньюпорт-Біч у лютому, з тими, хто вперше бачить свої домівки. Вони сподівалися надихнути друзів і родину на благодійність. Люди з обох сторін не стримували сліз.

Мері Еліс Гетч із фонду Marriott Daughters сказала, що вирішила зробити пожертвування після зустрічі з Міллер у церкві.

«Як філантропу та сім’ї з такими можливостями важливо показати нашим дітям відповідальність за володіння багатством і те, що вони можуть з ним зробити», — сказала Хетч.

Міллер сказала, що некомерційна організація допомогла загалом понад тисячі сімей.