В Одесі безпілотник РФ вбив п’ятьох дітей віком від 4 місяців до 10 років

В Одесі безпілотник РФ вбив п’ятьох дітей віком від 4 місяців до 10 років

Україна сумує за 12 невинними жертвами, серед яких п’ятеро дітей, які загинули в Одесі внаслідок удару безпілотника, випущеного військами РФ. Про загиблих дітей та їхні родини розповідає The New Voice of Ukraine.

3-річний Марк і його тато Віталій

Одним із загиблих став трирічний Марк, тіло якого з-під завалів витягли рятувальники. Його батько Віталій також загинув під час нищівної атаки росіян, а мати Анастасія зараз у важкому стані в реанімації, повідомляє «Одеське Життя». Тетяна Юрчик, тітка Анастасії, написала в Instagram, що жінка прийшла до тями, але залишається в реанімації. Відомо, що вона має ще одну дитину від колишнього чоловіка.

4-місячний Тимофій та його мама Ганна

Ще одним загиблим став чотиримісячний Тимофій, якого знайшли лежачим біля своєї мами Ганни Гайдаржи. Чоловікові Ганни та їхній іншій доньці вдалося вижити, оскільки вони були в іншій кімнаті під час удару. Тітка Тимофія розповіла теленовинній програмі «Факти», що вони були в кутку кімнати, коли дрон врізався в будівлю.

Ганна була дочкою пастора Одеської Пересипської церкви, повідомляє Одеське обласне об’єднання баптистських церков.

7-місячна Ліза, 10-річний Сергій, 8-річна Злата, тато Олег і мама Тетяна

Трагедія забрала життя семимісячної Лізи, її тата Олега та матері Тетяни Кравець, і ще двох дітей Тетяни від попереднього шлюбу — десятирічного Сергія та восьмирічної Злати. Це була велика родина військових. Під завалами знайшли тіла Олега та Тетяни з Лізою. У Тетяни було ще троє дітей від попереднього шлюбу — двох з них, Сергія і Злату, теж відшукали під завалами поруч один одного. Старший син Тетяни перебував у дідуся з бабусею і вижив.

Тетяна звільнилася з військової служби, щоб доглядати за новонародженою Лізою. Її чоловік Сергій служив в армії. Його брат загинув під час АТО на сході України у 2014 році. Полковник Олег Кравець раніше працював заступником командира з морально-психологічного забезпечення 56-ї окремої мотопіхотної бригади в Маріуполі. У цій же бригаді Тетяна служила донедавна.

3 березня в Одесі та області було оголошено день жалоби за загиблими внаслідок російської атаки.