Конгресмени обох партій просять главу Пентагону передати ATACMS Україні

Конгресмени обох партій просять главу Пентагону передати ATACMS Україні

Група конгресменів від Демократичної та Республіканської партій звернулась до глави Пентагону Ллойда Остіна з проханням надати Україні ракети ATACMS. Про це повідомив «слуга народу» Єгор Чернєв, передає Censor.net.

Він зазначив, що це звернення конгресмени написали після зустрічі з українською делегацією в Мюнхені.

«Я сподіваюся, що після надання Україні ракет ATACMS у Шольца не буде жодних аргументів проти та простору для маневру. Якщо йому буде потрібен додатковий сигнал, ми постараємося його надати. Минулого разу саме так працювала схема з „Леопардами“ після оголошення про передачі нам „Абрамсів“», — сказав Чернєв.

Він додав, що в цьому питанні Україна має підтримку в Конгресі. І тепер ми повинні чекати на відповідь Білого дому та Пентагону.

«Треба спробувати всі методи. Слова „неможливо“ не повинно бути», — підсумував Чернєв.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц блокує передачу Україні далекобійних ракет Taurus через побоювання щодо ескалації відносин своєї країни з РФ.

Довідково:

Армійська тактична ракетна система MGM-140 (ATACMS) — тактична балістична ракета, розроблена і вироблена американською оборонною компанією Ling-Temco-Vought (LTV), а потім Lockheed Martin. Вона використовує тверде паливо, має висоту 13 футів (4,0 м) і діаметр 24 дюйми (610 мм), а найдальші варіанти можуть літати на відстань до 190 миль (300 км).

Ракети можуть запускатися з гусеничної реактивної системи залпового вогню М270 (РСЗВ) та колісної високомобільної артилерійської ракетної системи М142 (HIMARS).

Пусковий контейнер ATACMS має кришку з шістьма кружками, як у стандартної кришки ракети РСЗВ, але містить лише одну ракету; через ідентичну схему розвідки противника стає складніше виділити його як важливу ціль.