У Білому домі пояснили, чому не відправляють військових США до України

У Білому домі пояснили, чому не відправляють військових США до України

Сполучені Штати не мають наміру надсилати війська воювати в Україну, зазначивши, що президент Володимир Зеленський просить зброю, необхідну Україні для боротьби з Росією, а не участь американських військових у війні, повідомляє Ukrainska Pravda.

Про це на брифінгу 5 березня заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі.

Кірбі підкреслив, що Конгрес США має прийняти додаткове фінансування для України, щоб «ми могли продовжувати це сильне лідерство та підтримувати коаліцію з понад 50 країн, які Сполучені Штати об’єднали для підтримки України».

«Президент Джо Байден також був дуже чітким із самого початку цієї війни: американських військ не буде на фронті, вони не воюватимуть в Україні. І знаєте що? Президент Зеленський цього не просить. Він просто просить інструменти та можливості», — додав представник Білого дому.

«Він ніколи не просив іноземних військ, щоб воювати за його країну. Він і його війська хочуть це зробити. Але їм потрібні інструменти, і це те, чим ми повинні допомогти», – підсумував він.

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон минулого тижня заявив, що «не може виключити» можливість відправлення західних військ в Україну. Пізніше він додав, що його слова були ретельно продумані. Зауваження Макрона викликали негативну реакцію урядів союзників, лідери яких поспішили запевнити людей, що не надсилатимуть війська в Україну.

Москва гнівно відреагувала на висловлювання Макрона, попередивши, що розміщення західних військ в Україні неминуче призведе до конфлікту між Росією та НАТО.