«ДахаБраха» випустили кліп із кадрами, які зняли українці в укриттях. Відео

«ДахаБраха» випустили кліп із кадрами, які зняли українці в укриттях. Відео

Український гурт «ДахаБраха» випустив новий трек під назвою «Як дихати, коли у горлі ком», а також відеокліп із фото та відео українців у сховищах під час війни, пише The New Voice of Ukraine.

Всесвітньо відомий гурт випустив свою першу пісню за два роки. Реліз відбувся на тлі вторгнення Росії в Україну, яке триває. Композиція служить нагадуванням світу про труднощі, з якими зіткнулися українці за останні два роки.

Супровідне музичне відео включає кадри та зображення українців у сховищах по всій країні під час ракетних атак та ударів безпілотників.

Гурт закликає до глобальної підтримки важливої петиції Центру громадянських свобод «Make Russia Pay», яка в свою чергу закликає лідерів G7 та країни-члени ЄС використовувати заморожені російські активи для підтримки та відновлення України.

На початку року гурт «ДахаБраха» записав чотири нові композиції, серед яких і була «Як дихати, коли у горлі ком». Пісню в незвичному для гурту стилі написав Марко Галаневич, розповів він в інтерв’ю The Village.

«Я придумав „Як дихати, коли у горлі ком“, коли писав в одну з ночей [у бомбосховищі]», — сказав він.

«Це нетиповий стиль для нашої групи, тому я очікував, що мої колеги можуть відкинути його. Я б тоді не став сперечатися. Але вони відповіли позитивно. Ми одразу вирішили зняти кліп. Ми вдячні всім українцям, які надіслали свої особисті фотографії та поділилися часткою свого особистого болю», — додав Марко.