Коли українець у США має запросити продовження гуманітарного пароля

Коли українець у США має запросити продовження гуманітарного пароля

Чи є часовий проміжок, протягом якого українці з тимчасовим статусом, та їхні найближчі родичі повинні подати заяву про повторний гуманітарний пароль, зокрема й за системою Uniting for Ukraine? Відповідають у Службі громадянства та імміграції США (USCIS).

Якщо ваш тимчасовий статус не було скасовано, а USCIS не змінила або не відкоригувала ваш імміграційний статус, вам слід подати заяву на повторний тимчасовий статус до закінчення початкового терміну тимчасового статусу.

Важливо знати: якщо термін вашого тимчасового статусу закінчився, ви більше не знаходитесь у періоді дозволеного перебування у США, якщо вам не надано імміграційний статус, як-от притулок, статус законного постійного жителя або тимчасовий захищений статус (TPS), або не перебуваєте в іншому дозволеному періоді, наприклад, якщо заява про надання притулку очікує на розгляд.

Якщо термін вашого тимчасового статусу закінчився, ви більше не можете отримати дозвіл на роботу, якщо вам не надано імміграційний статус, який дозволяє вам працювати, або ви не маєте право на дозвіл на роботу на основі іншої імміграційної категорії.

Який приблизний час розгляду заяв про повторне отримання гуманітарного пароля в рамках цього процесу?

Наразі неможливо передбачити, яким буде час обробки, кажуть в USCIS. Подання онлайн може допомогти скоротити час обробки загалом, оскільки вам не доведеться надсилати форму поштою до USCIS, і ви зможете отримати доступ до повідомлень і завантажити необхідну інформацію швидше.

Подання документів онлайн також може запобігти поширеним помилкам, які спостерігаються під час подання паперових документів, що спричиняє непотрібні затримки.

Що робити, якщо термін дії початкового тимчасового статусу закінчується, а заява про повторний тимчасовий статус очікує на розгляд? Чи буде його продовжено?

Після закінчення терміну вашого початкового тимчасового статусу ви більше не будете у дозволеному періоді перебування, за винятком зазначених вище умов. Щоб уникнути такої ситуації, Служба громадянства та імміграції США заохочує вас якомога швидше подати заяву на повторний тимчасовий статус.

Корисні посилання:

Як українцю отримати гуманітарний пароль в США та що дає цей статус: інструкція

Українські біженці зможуть отримати грін-карти? Коментар юриста до законопроєкту США

Чи має право українець зі статусом U4U виїхати та повернутися до США?

США продовжили перебування українців за гуманітарними паролями: є умови

Як українцю продовжити гуманітарний пароль у США: інструкція