Актор Лієв Шрайбер зустрівся з українськими дітьми, яких вдалося повернути з РФ

Актор Лієв Шрайбер зустрівся з українськими дітьми, яких вдалося повернути з РФ

У п’ятницю Лієв Шрайбер, американський актор і співзасновник BlueCheck Ukraine, зустрів та представив трьох українських дітей, які приїхали до Нью-Йорка розповісти Раді Безпеки ООН про жахи, з якими вони зіткнулися після того, як їх викрали російські війська. Про це повідомляє BlueCheck Ukraine в Instagram.

«У своїх свідченнях 11-річний Ілля (ліворуч на фото) сміливо розповідав про свій час у полоні, думаючи тоді, чи буде він коли-небудь знову обіймати своїх близьких», — описує пост.

Війна глибоко вплинула на всіх 7,5 мільйонів дітей України, майже дві третини з них були змушені покинути свої домівки. Сотні загинули, тисячі отримали поранення.

«Втім, перед обличчям усіх цих несправедливостей, травм і порушень прав людини, мабуть, найжорстокішим є систематичне розлучення дітей із сім’ями», — йдеться далі у дописі.

«Спочатку вона створює сиріт; потім вона їх краде», — так описала злочини Росії проти українських дітей американська журналістка та нинішня модераторка Face the Nation Маргарет Бреннан у своєму сюжеті на CBS News 27 лютого.

«На щастя, у Іллі, Кіри та Саші (на фото з Лієвом), чиї батьки потрапили в полон або загинули на війні, був хтось з дідусів і бабусь, хто зміг їх знайти та врятувати. Але пощастило небагатьом. Приблизно 20 тисяч українських дітей залишаються в руках росіян. Їм кажуть, що їхні сім’ї про них забули, і їх навчають підтримувати жорстоку кампанію Росії проти їхньої батьківщини», — йдеться в повідомленні BlueCheck Ukraine.

«Оскільки війна триває вже третій рік, BlueCheck і Builders Ukraine, співголовами яких є Хосе Андрес, Гаррі Каспаров, Даніель Любецький, Олександр Віндман і Лієв, запускають проєкт The Courage Project — особливу спробу спрямувати підтримку групам на передовій, які допомагають дітям зцілитися від жорстокості, яку вони зазнали», — завершується допис із проханням до читачів зробити пожертвування та дякуючи за вже наявну підтримку.