Трамп має «мирний план» для війни в Україні, який сподобається Кремлю: WP

Трамп має «мирний план» для війни в Україні, який сподобається Кремлю: WP

За інформацією Washington Post, у Дональда Трампа є «план дії», який спрямований на завершення конфлікту в Україні. Журнал посилається на високопоставлені джерела, які залишились невідомими, але мали зустрічі з Трампом та його командою для обговорення цієї теми.

Як зазначається в статті, якщо Трамп буде переобраний наступної осені, у нього вже є конкретна стратегія для припинення військових дій між Києвом і Москвою. Проте, це рішення може бути сприйняте як «винагорода» для Кремля та Володимира Путіна.

«Пропозиція Трампа полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передачі Криму і Донбасу Росії», — пише Washington Post. І все це супроводжується погрозами, якщо не з реальними намірами, остаточно припинити допомогу Києву.

«Такий підхід, досі безпрецедентний, різко змінив би політику президента Байдена, яка завжди була зосереджена на зменшенні російської агресії й наданні військової допомоги Україні», — підкреслюється далі в статті WP.

Джерело повідомляє, що «приватно Трамп сказав, що, на його думку, і Росія, і Україна „хочуть зберегти обличчя, вони хочуть знайти вихід“, і що люди в деяких частинах України з радістю погодилися б стати частиною Росії».

«Дозвіл на російський контроль над частинами України розширив би сферу диктатури Путіна після того, що стало найбільшою сухопутною війною в Європі з часів Другої світової війни», — йдеться у Washington Post.

З цієї причини, в той час, як одні підтримують «план», інші прихильники Трампа вже попередили його про ризики, які потягне за собою значна перемога Росії, починаючи з наслідків для НАТО і закінчуючи відносинами між США та їхніми європейськими союзниками.

Реакція оточення Трампа на статтю WP не змусила себе довго чекати.

«Просто фейкові новини», — прокоментував Джейсон Міллер, радник передвиборчої кампанії республіканського кандидата.

Міллер наполягав на тому, що Трамп «не погодиться на мирний план, поки він не буде на посаді та не зможе адекватно оцінити всі варіанти».

«Вони просто вигадують це. Трамп — єдиний, хто говорить про припинення вбивств. Джо Байден говорить про подальші вбивства», — зазначив радник.